3 Temmuz 2019 Çarşamba

müzik aletleri adları

Ürünlerinizin satışını yapmak ve tanınırlığınızı artırmak için sosyal medya en efektif mecralardan birisi şekilde karşımıza çıkıyor. Facebook, instagram, youtube hesaplarınızdan ürünlerinizin görsellerini ve videolarını paylaşabilirsiniz.

Aynı zamanda internette müzik aleti satmak için youtube kanalı çokça mühim bir yer ediniyor. Videolarınızda, enstrumanlarınızı tanıtabilirsiniz. Böylelikle satın alma gerçekleştirecek olan bireyler ürünleri daha yakından tanıma fırsatı elde edecekler.

Pazar yerlerinden de (gittigidiyor, sahibinden, hepsiburada vb) satış yapmak da değişik alıcı kitlesini yakalamak adına doğru bir ilerleme olacaktır. Ayrıca fiziksel mağazanızda da her zaman online mağazanızın reklamını yapmalısınız. Gelen müşterilerinize bahsedebilir reklam maksatlı küçük broşürler bastırabilirsiniz. İnternetten alışveriş yapanlara hususi indirimler sağlayarak, potansiyel müşterilerinizi bu kanala çekebilirsiniz.

Tumba yada diğer adıyla Conga.  müzik aletleri Latin Amerika kökenli şekilde bilinse de gerçekte Afrika kökenli bir müzik enstrümanıdır. Afrika da genellikle dini tören ve ayinlerde sık şekilde kullanılırdı. İlk şekilde düz olarak ve silindirik şeklindeydi daha ardından gelişerek çağımız halini aldı. Daha ardından Afrika'dan Amerika'ya köle ticaretiyle gelen Afrikalılar bu müzik aleti de birlikte getirmiş ve Küba ve çevresinde büyük dikkat yaratmıştır.

Djembe aynı zamanda Cembe olarak da okumaktadır. 13. Yüzyılın ortalarında afrikanın mali cumhuriyeti kısmından kullanılmaya başlamıştır. Günümüze gelene kadar başka kültür ve toplumlardan etkilenerek değişik formlar almıştır. Çoğu Afrika ülkelerinin milli enstrümanıdır.

Bongo Latin Amerika kökenli bir müzik aletidir. Kökeni çokça eskiye dayanmaktadır. İlk örnekleri 1500lü yıllarda görülmüştür. İspanyolların çoğu ayinlerinde müzik enstrümanı şekilde kullanılmış ve geliştirilmiştir.

Cajon tıpkı sürede kahon olarak da okunur. İspanyolca kutu anlamındadır. Anlamı bağlamında bir kutu formundadır ve üstüne oturularak çalınır. Hatta gemilerde ki yük kutularından yapılarak icat edildiği rivayet edilmektedir. Eller ile çalınmaktadır. Orta tarafına vurulduğunda pes bir ses elde edilmektedir. Kenarlarında vurulduğunda ise daha tiz bir ses elde edilmektedir.

Perküsyon bunun dışında bir birçok cisim ve maddeden de oluşabilmektedir. Güzel ve efektif ses çıkarabilen her şey taş, çakıl, tahta, plastik vs her perküsyona dahil olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder